Heb je een eigen website? Dan wil je natuurlijk ook dit jaar goed vindbaar blijven op het internet. Scoorde jouw site het afgelopen jaar goed in de zoekresultaten? Dan ga je er waarschijnlijk vanuit dat dit in 2020 ook het geval is. Dit hoeft echter niet zo te zijn. De algoritmes die een zoekmachine als Google gebruikt, worden namelijk steeds slimmer. De ranking van jouw website kan hierdoor maar zo zakken. Dit voorkom je door ook in 2020 aandacht te blijven besteden aan SEO. Wil je dit jaar niet ondersneeuwen op het internet? Wij zetten hieronder twee SEO technieken voor 2020 op een rijtje!

BERT-update

De BERT-update werd afgelopen jaar al aangekondigd door Google. Dit betreft een update van het algoritme van Google. Veel kenners zien dit als de grootste update van de afgelopen 5 jaar. De update werd eerst enkel uitgerold voor Engelstalige zoekopdrachten en -resultaten, maar dit jaar krijgen ook Nederlandse resultaten ermee te maken. Het is dus belangrijk om een SEO techniek te gebruiken om jouw site(s) BERT-klaar te maken. Veel kun je hier echter niet aan doen. Zorg er in ieder geval voor dat de teksten op jouw site zo duidelijk mogelijk zijn. In dat geval is de kans groot dat jouw goede positie in een zoekmachine niet verloren gaat.

Richt je op Featured Snippets

Featured Snippets worden steeds belangrijker. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de positie van jouw site(s) in een zoekmachine. Featured Snippets behoren wat ons betreft dan ook zeker tot de SEO technieken voor 2020. Je hebt vast al eens zo’n snippet gezien op bijvoorbeeld Google. Deze verschijnt vaak wanneer je een vraag intypt. Er wordt direct een vakje zichtbaar waarin het antwoord op de vraag gegeven wordt. Je hoeft hiervoor nog niet eens een site aan te klikken. Wil je dergelijke Featured Snippets ontwikkelen? Verwerk dan veel gestelde vragen in een kopje (H2 of H3). Geef vervolgens in de eerste twee a drie regels direct antwoord op de vraag. Op deze manier kan er maar zo een Featured Snippet ontstaan die linkt naar jouw website.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search